11 Ekim 2014 Cumartesi

Uyuşturucu Madde Türleri

Eroin
Günümüzde en çok kullanılan uyuşturuculardan birtanesidir. bilimsel olarak bir mg eroinin, 1 milyon hücreyi öldürdüğü söylenir. vücuda zerk edildiğinde, çarpıntı, titreme, terleme, bi boşvermişlik hissi uyandırır.

Kokain
Bu uyuşuturucu türü eroinin tam tersine, insana geçici olarak bi zekâ, algıda seçicilik, fuzuli ve gereksiz bir neşe vermektedir. bir süre sonra merkezi sinir sistemini etkilemeye başlar.


Esrar
Gençlerin en çok kullandıkları uyuşturucu türü esrar. beyin zehiri olarak adlandırılabilir. zira beyine inanılmaz zararları ve etkileri vardır.


Ecstasy
Yyuşturucunun hap olan şeklidir. genellikle yaşı genç insanların partilerde, eğlencelerde kullandıkları uyuşturucudur. geçici olarak güç artışı, fazla efor sarfedilmesine yol açar.

Lsd
Lsd dünya üzerinde ki en etkili uyuşturculardan birtanesidir. vücuda ilk alındığında, halüsinasyonlar görülmekte, beyin inanılmaz bir hızla çalışmaktadır. fakat bu duygular yerini zamanla, boşvermişliğe, umursamazlığa dönüşüyor.

Afyon
Bir çok şekilde alınabilen uyuşturucu türüdür. fakat yaşatacağı kafa hep aynıdır. mükemmellik duygusunu insana hissettirir. her ne kadar bu duygu 10 dakikayı geçmesede tabi. 


Metamfetamin
Metamfetamin (kristal meth); uyarıcı ve halüsinasyon özelliği olan sentetik bir maddedir. Birçok uyarıcı gibi, 6-24 saat süren güçlü bir öfori; dolayısıyla bağımlılık yapma yeteneğine sahiptir. Yapı olarak amfetamine yakın psikoaktif bir maddedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Hakları saklı © zaman mühendisi