6 Ekim 2014 Pazartesi

Dünya Ne Zaman ve Nasıl Oluştu?

Dünyamızın oluşumu hakkında birçok çevrelerce farklı bilgiler ve farklı düşünceler ortaya atılmaktadır. Ama dünyamızın oluşumu insanda merak uyandıran en önemli konulardan biridir.
Dünya ne zaman ve ne şekilde oluşmuştur?
Genel Kabul gören görüşe göre dünyamızın oluşumu şu şekildedir. Yer’in yaşının 4,5 ile 5 milyar yıl dolayında olduğu sanılmaktadır. Bunun 10 milyar yılı bulduğunu ileri süren kaynaklara da rastlanır.

Güneş sistemi bu sistemden çok daha büyük bir sistemdir. Dünya Samanyolu Galaksisi içindedir. Batı kaynaklarda Samanyolu, Sütlü yol diye geçer.(Yani bu anlama gelir.) Samanyolu’nda bazı kaynaklara göre 100 milyar,bazı kaynaklara görede 200 milyar gök cismi vardır. Kuşkusuz bunlardan biri de şimdiki bilgilerimize göre insan barındıran tek gök cismi olan Dünyamızdır.
Dünyamız Samanyolu galaksisinde bulunur ve Güneşten yaklaşık olarak 150 milyon kilometre uzaklıktadır.
Güneş sisteminde çapı 300 milyon kilometreyi bulan bir yörünge düzleminde hareket eder.
Dünyamız ve Samanyolu galaksisinin oluşumunun aynı zamana denk geldiği muhtemeldir.
En çok itibar gören Nebula kuramıdır.
Nebula kuramına göre Dünyamız bundan 4,5 milyar yıl önce güneş etrafında dönen gaz kütlesinin zamanla soğuması sonucu sıkışmış ve bugünkü katmaların oluşmasına neden olmuştur. Bu nedenle halen iç yüzeyde Mağma katmanı sıcaklığını korumaktadır. Temel Öngörü bu şekildedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Hakları saklı © zaman mühendisi